آیا استفاده از ردیاب ها می تواند در رسیدن به موفقیت موثر باشد ؟
استفاده از ردیاب های ترکیبی می تواند در رسیدن به هدف موثر باشد. از ردیاب ها می توان در محدود کردن مکان هدف استفاده نمود. معنای لغوی کلمه ردیاب هم گواه این ادعا است. با ردیاب نمی توان نقطه صفر فلز یا فضای خالی را مخصوصا اگر هدف عمیق باشد بدست آورد. هیچ ردیابی به تنهایی خود نمی تواند بدون عیب و نقص باشد. هر ردیابی را شما در نظر بگیرید دارای نقاط قوت و ضعفی است که صرفا اتکا به نوع خاصی از ردیاب نمی تواند نتیجه دلخواهی را رقم بزند. راه چاره در این موارد اتکا به دو نوع ردیاب با دو نوع کارکرد متفاوت است تا از هر دو به عنوان سیستم های مکمل استفاده نمود.
فهرست مطالب
✅ استفاده از ردیاب های ترکیبی می تواند در رسیدن به هدف موثر باشد.
✅ هیچ ردیابی به تنهایی نمی تواند موثر باشد.
✅ استفاده از ردیاب های ترکیبی راه مناسبی برای رفع نواقص ردیاب ها می باشد.
✅ آشنایی با نقاط ضعف ردیاب ها می تواند در عملکرد نهایی موثر باشد.
✅ رطوبت در عملکرد ردیاب های یونی تاثیر منفی دارد.
✅ ردیاب های فرکانسی فقط به یک نوع فلز خاص دقیق جواب می دهند.
🔘 در حالت کلی می توان ردیاب ها را در گروه های مجزا دسته بندی نمود که عموما عبارتند از :
- ردیاب های بایونیک
- ردیاب های آیونیک
- ردیاب های الکترواستاتیک
- ردیاب های فرکانسی
- ردیاب های خوراکی
ردیاب های بایونیک :
⚪️ ردیاب های بایونیک به ردیاب های اطلاق می شوند که دستگاه ردیاب برای ردیابی و یافتن هدف از دو سیستم به صورت همزمان استفاده می نماید. بخشی از انرژی را از محیط و قسمتی از انرژی را از بدن انسان میگیرند. ایراد اساسی این ردیاب ها کالیبره کردن دقیق آن ها می باشد و اپراتور نمی تواند مدت زمان زیادی از آن ها استفاده نماید چون انرژی بدن اپراتور به مرور تحلیل می رود.
ردیاب های آیونیک :
⚪️ دسته دیگری از ردیاب ها، ردیاب های آیونیک یا یونی هستند که دارای نقاط ضعف خاص خود هستند و به تنهایی نمی توانند موثر باشند نقاط ضعف این ردیاب ها عبارتند از : میزان رطوبت نباید بیشتر از 40% باشد. درجه حرارت نباید کمتر از 15 درجه سانتی گراد باشد. مکان مورد کاوش نباید مسیر تردد باشد. یون یابی در این ردیاب ها فقط از 8 صبح تا 4 بعد از ظهر میسر است. در شب هیچ یونی تولید نمی شود. البسه اپراتور می تواند تاثیر منفی در عملکرد ردیاب داشته باشد.
ردیاب های الکترواستاتیک :
⚪️ دسته سوم ردیاب ها شامل ردیاب های الکترواستاتیک است که در این ردیاب ها با پدیده ای به نام ماسک مواجه هستیم. ماسک عبارت است از مخفی شدن فلز با ارزش و خنثی شدن آثار و علایم آن، پدیده ماسک ناشی از تجمع بار الکتریکی بر سطح اشیا به دلیل تماس با اشیاء دیگر است. بیشتر موارد اپراتور تحت هیچ شرایطی قادر به یافتن چنین اهدافی نیست. مکان های آلوده با فلزات سطحی و یا مکان های دارای مواد معدنی بالا از مکان های مستعد برای پدیده ماسک هستند.
ردیاب های فرکانسی :
⚪️ دسته چهارم از ردیاب ها، ردیاب های فرکانسی هستند که به دلیل تغییر مداوم فرکانس فلز در طول زمان که به اصطلاح شیفت فرکانسی مشهور است یافتن فرکانس دقیق تقریبا محال است. معدود ردیاب هایی هستند که دارای فرکانس دقیقی هستند که آن هم ممکن است برای یک فلز در میان لیست فرکانس ها دقیق عمل نماید. به این ردیاب ها هم نمی توان به عنوان ردیاب های اتکایی اعتماد داشت.
ردیاب های خوراکی :
⚪️ دسته آخر ردیاب ها شامل ردیاب های هستند که به اصطلاح ردیاب های خوراکی اطلاق می شود در این ردیاب ها نمونه ای از فلز یا ماده مورد نظر در خشاب دستگاه قرار می گیرد که ردیاب با استفاده از تحریک کریستال های موجود در ردیاب می تواند میدان های فلز یا ماده مورد نظر و یا میدان مشابه را ردیابی نماید. برد و شعاع این ردیاب ها بسیار زیاد و در نتیجه خطای بالایی دارند ایراد اساسی این ردیاب ها این است که در انتخاب خوراک باید خیلی دقیق باشید. این ردیاب ها از ابتدا تا انتها فقط باید توسط یک شخص مورد استفاده قرار گیرند چون PH دست اپراتورهای مختلف می تواند باعث خطای زیاد شود.