چه شرایطی مانع استفاده از ردیاب می شود؟
در این مطلب قصد داریم به بررسی در چه شرایطی نمی توان از ردیاب استفاده کرد بپردازیم. این مطلب به اپراتوران ردیاب بسیار کمک می کند.
☀️ هوای خیلی گرم
با توجه به اینکه در ایران خاک ها معدنی هستند، این مواد معدنی و فلزها و کانی های موجود در خاک، سنگ ها و صخره ها باعث می شوند در خاک اطراف آنها میدان یونی ایجاد شود. این یون ها در بیشتر مناطق به صورت ناپیوسته و ضعیف به سطح خاک می رسند و در اثر گرما و نور خورشید، در آن ها جنبش مولکولی درست می شود و این جنبش به صورت میدان های یونی قوی و به هم پیوسته در می آید. دستگاه های ردیاب، میدان های یونی را به صورت یک هدف کاذب شناسایی می کنند؛ به همین دلیل نباید در روزهای گرم تا ۲ ساعت بعد از غروب خورشید از ردیاب ها استفاده کرد.
❄️ هوای خیلی سرد
در زمین هایی که گنج مخفی وجود دارد، با توجه به عمق کار که در معمولا بیش از ۸ متر است، یون های ایجاد شده توسط دفینه به سطح رسیده است و در اثر سرمای شدید، ضعیف و از هم گسسته می شوند و از حالت یکپارچگی خارج می شوند. این موضوع باعث می شود میدان یونی در سطح زمین، شطرنجی شود و ردیاب به دفینه واکنش درستی نشان ندهد.
🌲 محیط هایی که درختان کهنسالی نظیر: کاج، زیتون، انجیر، تبریزی دارد و یا زمین هایی که گیاهانی دارد که در اثر پوسیدگی ریشه ها، در پیرامون خود حرارت و میدان های مغناطیسی به وجود می آورند.
با توجه مهم بودن درختان کهنسال در کاوشگری، نکاتی وجود دارد که می توان به کمک آن ها، خطاها را شناسایی کرد و با تشخیص درست، اهداف را پیدا کرد.
☔️ استفاده نکردن از دستگاه بلافاصله پس از باران
بلافاصله بعد از بارش باران و زمانی که رطوبت روی خاک و گیاهان در اثر آفتاب در حال تبخیر است، در میدان های مغناطیسی آشفتگی ایجاد می شود و این موضوع عملکرد دستگاه های ردیاب را مختل می کند.
💨 موقع وزش باد شدید
باد شدید، یون ها و امواج ساطع شده را جا به جا می کند و باعث ایجاد زوایای مختلف و پراکنده از کار می شود. این موضوع باعث می شود اهداف کاذب متعددی در محیط ایجاد شود.