نحوه ی عمق زنی فلزیاب و ردیاب
در این مطلب قصد داریم به بررسی نحوه ی عمق زنی فلزیاب و ردیاب بپردازیم .طبعا هرکسی میخواد وسیله ای رو که تهیه میکنه دارای عمق زنی بالایی باشد . شما هم دوست دارید که دستگاه فلزیابی که در اختیارتون هست یا میخواید تهیه کنید دارای عمق زنی خوبی باشه تا بهتر و به صرفه تر بتونید از اون استفاده کنید.
فهرست مطالب
بدست اوردن عمق با ردیاب
هر سیستم فلزیاب و ردیابی بستگی به شرایط و ابزاری که در آن بکار رفته است میتوازند تا عمق مشخصی که برای آن تعریف شده است اهداف را نشان دهد.برای بدست آوردن عمق زنی واقعی دستگاه میتوان یکبار که به چیزی دست یافتید مقدار حفاری را اندازه گیری کنید وآنرا با مقداری که دستگاه نشان داده مقایسه کنید و میزان عمق زنی دقیق آنرا بدست آورید البته این را برای اطمینان حاصل شدن شما عزیزان بیان کردم وگرنه هیچ شرکتی به دروغ میزان عمق زنی مشخصی را برای دستگاه تعریف نمیکند و مقدار بیان شده درکاتالوگ اکثرا همان مقدار واقعی است مگر در موارد تقلبی بودن دستگاه و کلاهبرداری .
هنگامی که دستگاه روشن میشود دستگاه از خود سیگنالی به طرف زمین منتشر میکند و از آنجایی که فلز نیز میدان مغناسیطی دارد آن نیز سیگنالی میفرستد و دستگاه اختلاف طول سیگنال را با ابزاری که درآن تعبیه شده اندازه گیری میکند و مقدار عمق فلز را نشان میدهد با توجه به صوتی بودن یا تصویری بودن دستگاه هر کدام به نحوی عمق را به اپراتور نشان میدهند . که در سیستم های صوتی و آنتنی با چرخش حرکت آنتن عمق هدف نشان داده میشود. و در سیستم های تصویری و اورجینال , عمق بر روی صفحه توسط نمایشگر به اپراتور نشان داده میشود.
بدست آمدن عمق در بیشتر مواقع تقریبی است بخصوص برای حفاری های بزرگ و با عمق زیاد این مورد بیشتر اتفاق می افتد. از ویژگی های سیستم های آنتن دار یا رادار مرکب این است که اپراتور میتواند با روشهای مختلف و تنظیم دستگاه هر بار روی یک تنظیم جداگانه فاصله تا مرکز هدف را به طور دقیق و با خطای کم اندازه گیری کنند.
تاثیر اندازه فلز و تنظیمات سطح و حجم در عمق زنی فلزیاب
اندازه فلز هدف تاثیر بسزایی در عمق زنی دستگاه دارد بطوریکه هر چقدر میزان فلز هدف بزرگتر باشد توانایی جست و جو ی سیستم در عمق های بیشتر برای آن هدف افزایش پیدا میکند. توانایی منعکس شدن و بازگشتن سیگنال برای یک هدف کوچک در عمق زیاد از اندازه ی معمولی آن پایین تر است و توانایی بازتاب سیگنال در یک هدف بزرگتر در همان عمق بیشتر از مورد قبلی است و همین امر موجب میشود که سیستم سردرگم شود و امکان خطا بیشتر شود و در این حالت سیستم به سمت نقطه ای با تراکم بیشتر انحراف پیدا میکند و عمق اشتباهی در اختیار ما قرار میدهد.افزایش قدرت علائم برای کاوش یک هدف کوچک در عمق زیاد با تعیین تنظیمات سطح و حجم برای یک هدف کوچک موجب میشود که سیستم حساسیت بیشتری نسبت به آن هدف کوچک داشته باشد ولی سرعت تشخیص را برای تعیین محل هدف واقعی تا حدودی کاهش میدهد.
یکی از مهم ترین شاخص ها در عمق زنی فلزیاب , انتخاب سنسور است . یک اصل کلی در مورد سیستم های فلزیاب انتخاب قطر سنسور یا coil است که هر چقدر قطر سنسور یا coil بیشتر باشد عمق نفوذ سیستم بیشتر میشود و حساسیت دستگاه به اجسام کوچکتر کمتر میشود و رابطه8ی عکس ان نیز وجود دارد که هر چقدر قطر سنسور کوچکتر باشد عمق نفوذ کمتر و حساسیت دستگاه به اهداف کوچکتر , بیشتر میشود. از این رو هر شرکتی محصولات خود را با دو نوع سنسور کوچک و سنسور بزرگ ارائه میدهد تا کاربر بتواند بسته به نیاز خود از هر یک از آنها استفاده نماید.