پیدایش و تاریخچه فلزیاب
در این مطلب قصد داریم به بررسی پیدایش و تاریخچه فلزیاب بپردازیم .همانطور که مطلع هستید هر وسیله و ابزاری که امروز در اختیار ماست دارای ریشه و اساسی است که کسان دیگری در عصر ها و ادوار گذشته اقدام به ساخت آن کرده اند و یا موفق به ساخت آن شده اند یا ایده ی اولیه ی ارائه شده توسط آنها باعث بوجود آمدن وسیله های امروزی شده است .
فهرست مطالب
پیدایش و تاریخچه فلزیاب
در دوره های گذشته که تکنولوژی و ابزارآلات امروزی در اختیار جوامع نبود افراد مجبور بودند برای یافتن فلزات و اهدافی از قبیل طلا و نقره از روش هایی ساده ای استفاده کنند مانند جستوجوی طلا در رودخانه ها , که این روش امروزه نیز توسط افرادی که به دستگاه فلزیاب و طلایاب دسترسی ندارند مورد استفاده قرار میگیرد . اما پس از انجام آزمایش هایی توسط دانشمندان در اواسط قرن نوزدهم میلادی و کشف الکتریسیته دانشمندان به فکر ساخت ابزار و وسایلی برای کشف اهداف فلزی افتادند و افرادی که رد معادن کار میکردند و در زمینه های طلایابی و معدن یابی فعالیت داشتند از این ایده پشتیبانی کردند و ابزار و هزینه ی لازم را در اختیار افراد متخصص گذاشتند تا چنین دستگاهی ساخته شود و به طلا و فلزات گرانبهای موجود در زمین دسترسی داشته باشند . در گذشته فقط برای کشف فلزات گرانبها دست به ساخت فلزیاب زدند اما ماروزه می بینیم که دستگاههای فلزیاب علاوه بر گنج یابی در زمینه های عمرانی , نظامی , تحقیقاتی , صنعتی و … مورد استفاده قرار میگیرند .
اولین دستگاه فلزیاب توسط دانشمند معروف الکساندر گراهام بل ساخته شد و این فلزیاب موفق به کشف هیچ فلزی نشد و برای یافتن گلوله موجود در بدن رئیس جمهور آمریکا مورد استفاده قرار گرفت که پاسخگویی مناسبی نداشت . اما نباید از این مسئله غافل شد که ایجاد این ایده و ساخت فلزیاب توسط گراهام بل بود که پایه و اساس ساخت و مونتاژ فلریاب های امروزی را تشکیل داد و به عنوان مبنایی برای ساختن دستگاهها قرار گرفت . بعد از گراهام بل و با ظهور دانشمندان بعد از او تلاش برای ساخت چنین دستگاهی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت تا جایی که بالاخره موفق به ساخت چنین وسیله ای شدند و از آن در خلل جنگ های جهانی برای یافتن مین ها و انبار های زیر زمینی استفاده شد و این نوع دستگاهها دارای پاسخگویی مناسبی بودند . در اوایل قرن بیستم گرهارد فیشر ایده ی ساخت فلزیاب های کوچک با کارایی بیشتر را ارائه داد و موفق به ساخت چنین دستگاهی هم شد و طبق ایده ی او دستگاههای کوچک در مقایسه با دستگاههای بزرگ مانند فلزیاب گراهام بل دارای کارکرد بهتری بودند و امروزه نیز از ایده ی فیشر برای ساخت فلزیاب ها استفاده میشود .
بالاخره با پیشرفت علم و تکنولوژی در همه ی زمینه ها بخصوص الکترونیک و ساخت وسایلی مانند ترانزیستور ها , دستگاههای تفکیک کننده , سیستم بی سیم و وایرلس و … دانشمندان موفق به ساخت دستگاههایی نظیر محصولات امروزی موجود در بازار شدند که امروزه در اختیار شما بزرگواران قرار دارد , از مزیت های دستگاههای فلزیاب و طلایاب امروزی علاوه بر پیشرفت امکانات و تکنولوژی آنها میتوان به سبک بودن , کم حجم بودن , دقیق بودن و عمق کاوش بالا اشاره کرد و همچنین رد گذشته افراد اندکی به این دستگاهها دسترسی داشتن اما امروزه هر شخصی که بخواهد میتواند صاحب یکی از این دستگاه ها شود .