جوغن چیست و انواع آن
در این قسمت به معرفی اصطلاح جوغن برخی از اشکال آن و نحوه ی محاسبه ی نشانه های جوغان می پردازیم . کلمه ی جوغن از دیرباز در میان اقوام مختلف مانند لر ها و کرد ها وجود داشته است و آنرا برای نامگذاری نشانه های خاصی بکار میبردند اما با آشنایی عزیزان با نشانه ها به مرور این کلمه به زبان فارسی وارد شد و امروزه از کلمه جوغن برای نامگذاری نشانه های مختلف استفاده میشود که در ادامه به برسی ریشه ی این کلمه و سایر موارد می پردازیم .
جوغن چیست و انواع آن
در اصل جوغن در زبان آریایی به معنای کاسه و هاون است و دارای اشکال مختلفی از قبیل مربع , مستطیل , دایره و… است که مرسوم ترین نوع آن دایره ای شکل است و این علامت یا نشانه ( جوغن ) بصورت عمودی بر روی سنگ ها و صخره ها و یا سفال ها درج شده است و نشان دهنده ی وجود دفینه یا بار در آن منطقه هستند که در اکثر موارد همین طور است و در برخی موارد اگر این جوغن ها با سایر اشکال همراه باشند شاید نشانه ی چیز دیگری باشند و در بحث های گذشته نیز در مطلب علائم و نشانه ها در یافتن مکان گنج به برخی از موارد نشان دهنده ی وجود بار در یک منطقه اشاره شد . در کشور ایران چندین مکان وجود دارند که با کلمه جوغان آغاز میشوند مانند روستای جوغان تپه در کردستان که این کاربرد حاکی از آن است که این کلمه ریشه ای قدیمی دارد و اصطلاح جدیدی نیست البته شاید برای برخی از دوستان تازگی داشته باشد و تا بحال با این کلمه مواجه نشده اند . هر جوغنی بنا به کاربرد و شکل و اندازه حاکی از وجود چیزی در اطراف است که باید با کمک اساتید و دانش خود به رمز گشایی این جوغن ها پرداخت و موفق به کشف اهداف در آن اطراف شد . در ادامه به چند مورد از رمز گشای ها در رابطه با اندازه و شکل هندسی جوغن می پردازیم که توسط اساتید و بزرگان این زمینه رمزگشایی شده اند .
1 . جوغنی که عمق و قطر آن یک اندازه باشد و بالاتر از 12 سانتی متر باشد :
نحوه محاسبه : قطر جوغن *2*3/3
2 . جوغنی که دایره به لبه آن متصل باشد :
نحوه محاسبه : حاکی از آن است که در آن منطقه تپه ی دیگری وجود دارد که حاوی جوغنی دیگر است و باید آن جوغن محاسبه شود .
3 . جوغنی که در داخل دیواره ی آن سوراخ باشد :
نحوه محاسبه : به طول 6 متر روبروی آن سوراخ حرکت کنید .
4 . جوغنی که عمقش بیشتر از قطرش باشد :
نحوه محاسبه : عمق جوغان*3/3 به طرف جنوب غربی
5 . جوغنی که یک شکاف از آن خارج میشود :
نحوه محاسبه : در این نوع از جوقن ها جهت های آن اکثرا به سمت شمال غربی و جنوب غربی می باشد که در این حالت طول شکاف *3/3 و به طرف مسیر شکاف حرکت کنید .
6 . جوغنی که دهانه آن 3 الی 7 سانتی متر باشد و عمقش کمتر از 2 سانتی متر باشد :
نحوه محاسبه : قطر + عمق تقسیم بر 7 *3/3 بطرف علامتی که مشخص شده است .
7 . جوغانی که به شکل کاسه وارونه باشد :
نحوه محاسبه : قطر جوقان – عمق *3/3 بطرف علامتی که مشخص شده باشد .
8 . جوغن مربع :
اشاره به قبر داخل سنگ دارد و در اکثر موارد برای مشخص کردن قبر کاهن و راهب بکار میرود .
9 . جوغن مخروطی :
این نوع جوغن مربوط به وجود چاه است و دارای بار نمی باشد مگر در مواردی که در درون مخروط جوغن دیگری وجود داشته باشد .
10 . جوغن مربع :
یک ضلع مربع اندازه گیری شود و تقسیم بر 4 شود و بعد از آن به طرف علامت مشخص حرکت کنید .
11 . جوغن کوچک درون جوغن بزرگ :
اشاره به اتاقی درون اتاق دیگر یا درون یک چاه دارد و در این رابطه باید قطر جوغن بزرگ را اندازه گرفته و به طرف نشانه ی موجود حرکت کنید .
در اینجا به برخی از نشانه های جوغن و چگونگی محاسبه آنها اشاره شد که امیدوارم مفید واقع بشه و دوستان بتوانند از آنها در جهت کسب موفقیت و کشف اهداف استفاده کنند . موفقیت شما آرزوی قلبی ماست ….